Missie & visie

De Jeugdopleiding van KFC Aarsele wil ALLE kinderen uit de regio de mogelijkheid bieden om aan sport te doen.

Pas als iedere speler met plezier zijn voetbalhobby kan uitoefenen, zijn we geslaagd als Jeugdopleiding KFC Aarsele.

Waarden & doelstellingen die deze missie daarbij ondersteunen

Zo veel mogelijk kinderen een goede, pedagogische verantwoorde, voetbalopleiding aanreiken.
De kinderen moeten plezier beleven aan het voetbal.
Sportieve en sociale ervaringen met respect voor elkaar delen. Zowel voor de tegenstreven (fair-play), scheidsrechters en begeleiders.
Zich door het voetballen, zowel mentaal als fysiek, verder maximaal kunnen ontwikkelen.
Aan alle aangesloten jeugdspelers wordt 50% speelgelegenheid aangeboden.
De functie van KFC Aarsele moet gezien worden als een opleiding van eigen spelers, die op termijn een meerwaarde kunnen betekenen voor het eerste elftal. Hierbij streven we ernaar dat 1/3 spelers van de A-kern zijn jeugdopleiding binnen KFC dient genoten te hebben.
Zich gewaardeerd en betrokken blijven voelen bij de voetbalvereniging KFC Aarsele. Zowel als speler, coach, medewerker, scheidsrechter, bestuurslid en/of supporter.
Een stevige, gezonde en stabiele vereniging mee helpen uit te bouwen.
De leden en bestuursleden moeten fier zijn om bij KFC Aarsele te horen.

Dit allemaal zijn essentiële waarden en doelstelling die hun oorsprong vinden in een kwaliteitsvolle jeugdopleiding waar de basis wordt gelegd voor langdurig lidmaatschap. Hierbij is het niet onbelangrijk dat de stad Tielt dit project ondersteunt en zich verantwoordelijk stelt voor een accommodatie die voldoet aan de hedendaagse normen.

Fairplay Charter

Fairplay charter met de 8 principes van respect.

Charter voor de ouders

We vragen zowel aan onze spelers als hun ouders voor een sportieve ingesteldheid. Supporter op een positieve manier. Hierbij vragen we de ouders eveneens geen kritiek te geven op begeleiding en de scheidsrechter.
Verloren en/of achtergelaten voorwerpen worden bijgehouden.
Uitgezonderd voor de categorieën tot en met U9 worden geen ouders geduld in de kleedkamer (voor hulp bij het aankleden).
Indien men de speler afzet aan het voetbalterrein: Wacht steeds tot het begin van een training of wedstrijd. Het kan altijd zijn dat de training of de wedstrijd niet doorgaat (bv. in de winter).
Bij jeugdwedstrijden op verplaatsing verzamelt men aan de kantine van KFCA samen in afspraak met de trainer.